Bärgare i Stenungsund – det bästa som kan hända

02 maj 2022 william eriksson

editorial

Gasen i botten, plattan i mattan. Och så numret till en bra bärgare i Stenungsund i mobilen. För du som är risktagare bör också vara förberedd på att ta konsekvenserna av det farliga livet på vägen. Och om det räcker med att ringa en bärgare efter kraschen ska du vara mycket nöjd.

Det är faktiskt farligt att köra för fort. Både för dig själv och för andra. Även om du själv är en otroligt bra bilförare är det inte säkert att förarna i de andra bilarna är lika bra. Och om du ens tänker i de banorna så är du sannolikt inte en så bra bilförare som du själv tror. Att överskatta sina egna förmågor i trafiken är nämligen otroligt vanligt.

Självbelåtna förare hamnar i diket om de har tur

Dessutom är det just det som brukar leda till att behovet att ringa en bärgare uppstår. Överskattandet av den egna körförmågan, alltså. Den som är övertygad om sin egen förträfflighet som bilförare brukar nämligen köra lite för fort och ta kurvorna lite för snävt. Och gör du det på regelbunden basis kommer du hamna i diket till sist. Det bara är så.

image

Varning för stora risker med fortkörning

Och, som sagt, då ska du vara nöjd. En dikeskörning är nämligen betydligt lindrigare än en regelrätt krock. Inte minst med tanke på alla de tunga fordon som du riskerar att krocka med. Din lilla sportbil skulle inte ha en chans. Skrot direkt. Och pling-plong-taxi till plåsterhotellet. 

For att inte tala om vad som kan färdas i bilen du krockat med, för att vara lite allvarlig. Barn, till exempel. Som definitivt inte förtjänar att vara med om minsta lilla trafiksituation bara för att du inte kan hantera en gaspedal. Eller en ratt, för den delen, i de hastigheter som du färdas i. 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar