Byggmoduler när man behöver en snabb lösning

22 juni 2021 Lily Hansen

Ibland händer det saker som kräver mera utrymme än vad man har tillgång till. Hyra nya lokaler med bindande kontrakt kan vara en opraktisk lösning när det handlar om tillfälliga behov. Då blir kostnaden ofta mer än vad som är tänkt och kanske slukar det den intäkt som jobbet skulle ha inbringat. 

Klas hade ett byggföretag och affärerna gick strålande. Till och med så bra att man började fråga efter deras tjänster längre bort från hemorten. Något som alla på företaget gladde sig åt. 

Men Klas var lite bekymrad. Han kunde inte kräva att byggarbetarna skulle sitta i bilen varje kväll för att ta sig hem. Det skulle bli långa dagar och han behövde deras energi på plats. Lägenheterna man kunde korttidshyra blev ganska dyra. 

Lösningen var enkel

Han hade nog läst om det men det var mycket just nu och hans fokus var på jobbet. Därför tackade han sin lyckliga stjärna att en av branschtidningarna låg uppslagen när han kom in i personalrummet för att hämta kaffe. Där fanns svaret mitt framför näsan. Byggmoduler, så självklart. Han visste till och med en firma som jobbar med det.

Allt på en gång

Klas hade fått förfrågan om ett projekt på annan ort och var ivrig att tacka ja. När han pratat med firman som tillhandahöll byggmoduler och hört sig för tog han kontakt med kunden igen och tackade ja till erbjudandet på ett villkor. Han behövde plats för att slå upp några byggmoduler så att personalen hade någonstans att bo under jobbet. Något som inte var ett problem.

Byggmoduler monterades och gjordes redo för inflyttning. Inom kort kunde de börja ta itu med kundens projekt. Det fantastiska med modulerna vara att de kunde flyttas med från plats till plats. Firman kom helt enkelt bara och flyttade dem till platsen Klas vill ha dem.

Fler nyheter