Förskola i Södermalm – hitta rätt i förskoledjungeln

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Föräldraledigheten är över och det är dags för barnet att få börja på förskola – ett stort steg i det livslånga lärandet. Det finns numer oerhört många alternativ på förskoleverksamheter med olika inriktningar och det kan vara svårt att navigera sig bland alla förskolor på Södermalm. En bra förskola ska kännas trygg att lämna sitt barn på. Därtill med vetskapen att barnet får bästa möjliga verktyg att kunna upptäcka och lära sig mer om sin omgivning och om sig själv.

Efter att själv tagit hand om sitt barn så länge är det förståeligt att det känns tufft att lämna ifrån sig sitt barn under dagen. Bandet mellan förälder och barn är oerhört starkt och inskolningen kan vara svår för såväl vårdnadshavare som barn. Det är därmed av största vikt att valet av förskola känns bra för båda parter.

 

förskola

 

Ge ditt barn alla möjligheter

Stockholm, Sveriges största stad, kan verka otäck och osäker för ett litet barn, men det bör inte försummas att denna vackra huvudstad således även är full av möjligheter för de små. Låt barnen få utforska staden och läras utav historia, museum, kollektivtrafik och djur och natur. Hitta en Förskola i Södermalm som ger barnen tillgång till hela staden.

De flesta förskolor är i dagsläget progressiva och ser till att ditt barn får med sig kunskap om socialt samspel, jämställdhet och olika värdegrunder. Detta är kunskaper som i många fall är mycket viktigare att ha med sig i ett modernt samhälle än enbart teoretiska. Det lägger i slutändan grunden till ett analytiskt och utvecklat tänkande, och ger möjligheter för ditt barn att forma sin egen person. 

Avslutningsvis behöver det inte vara så krångligt att välja förskola till ditt barn. Det kan kännas överväldigande med alla alternativ som finns men således erbjuder Södermalm många verksamheter som ger ditt barn alla möjligheter att utvecklas.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar