Med en hundbur sitter hunden tryggt på bilresan

17 november 2021 patrick pettersson

editorial

En del hundar tycker om att åka bil medan andra inte alls är roade av en bilfärd. Oavsett vad din hund tycker om att färdas i en bil måste den sitta tryggt och säkert under bilresan. Ibland kan hunden lämnas kvar hemma men i många fall vill eller behöver vi ta hunden med oss i bilen. Du kanske ska ta hunden med dig till jobbet, lämna den på hunddagis, åka till skogen eller någonting annat.

Hur gör du när du har hunden med dig i bilen? Antagligen är du noga med att spänna fast dig själv och dina medresenärer med bilbälte. Är du lika noga med att hunden transporteras på ett säkert sätt? 

Du kanske redan har en hundbur eller ett hundbälte till din vovve. I annat fall bör du införskaffa dig en lämplig hundbur så hunden åker säkert den med. Du kan köpa en billig hundbur i en butik på nätet och det finns många modeller att välja på som passar er.

 

image

 

En hundbur hindrar hunden att skada sig eller andra 

Det finns många fina hundburar som är relativt billiga och det är en väl investerad peng som du lägger på hundburen. En hund som är lös i bakluckan eller i baksätet kan skada sig eller störa föraren av bilen om den springer runt. Vid en krock flyger hunden runt och kan skada sig själv eller andra i bilen. I värsta fall kan det leda till att hunden avlider av sina skador.

Om du av någon anledning inte vill eller kan ha en hundbur i bilen kan du använda ett hundbälte istället. Då sitter hunden fast och kan inte flyga runt vid en krock och det är ett billigare alternativ. Nackdelen med ett hundbälte är att hunden inte kan röra på sig. Under en kort bilfärd är det inget problem för hunden.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar