Att tänka på när du har funderingar på en ögonlaserbehandling!

06 februari 2023 Veronica Jansson

editorial

Ögonlaserkirurgi är en effektiv och säker lösning för personer som har diagnostiserats med synproblem, t.ex. myopi (närsynthet), hyperopi (långsynthet), astigmatism och presbyopi. En ögonlaserbehandling kan användas för att hjälpa till att förbättra en persons syn genom att ändra hornhinnans form. Ingreppet täcks av de flesta sjukförsäkringar och kan användas för att permanent korrigera synfel hos vuxna och barn.

Vem kan få hjälp med ögonlaser?

I allmänhet är personer mellan 18 och 65 år berättigade till ögonlaserkirurgi om de har diagnostiserats med ett brytningsfel som påverkar deras förmåga att se klart. Det är viktigt att notera att ögonlaserbehandling rekommenderas inte för personer med vissa ögonbesvär, såsom glaukom eller näthinneavlossning. Dessutom är personer som är gravida eller ammar vanligtvis inte berättigade till ingreppet. Diskutera med en ögonspecialist för att avgöra om det är rätt för just dig.

Ögonlaserbehandling

Innan du bestämmer dig för att göra en ögonlaserkirurgi

Då är det viktigt att tänka på några saker. En ögonlaserbehandling är ett effektivt och säkert sätt att korrigera synproblem som närsynthet och långsynthet. Det kanske dock inte är lämpligt för alla. Det är viktigt att kandidaterna har ett grundligt samråd med sin ögonläkare i förväg i för att avgöra om förfarandet är rätt för dem. Läs mer på lameramedical.se för att utforska alternativ och få tips och råd av specialister inom området!

Under detta samråd kommer ögonläkaren att bedöma individens ögon och diskutera eventuella risker eller biverkningar av ögonlaserkirurgi som kan vara tillämpliga i det enskilda fallet. De kommer också att förklara vilka resultat man realistiskt kan förvänta sig av ingreppet och ge information om eftervård.

Patienterna bör också beakta eventuella livsstilsfaktorer som kan påverka resultatet av en ögonlaserbehandling, exempelvis hur ofta de använder kontaktlinser och vilken fysisk aktivitetsnivå de har. Eftersom det är ett är kostsamt ingrepp så är det viktigt att diskutera betalningsalternativ med din ögonläkare innan du bestämmer dig för att genomföra ingreppet.

 

 

 

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar