Bli en tandläkare i Järfälla eller en trädgårdsarbetare – men följ din egen väg i livet!

29 april 2021 Mikael Barani

Ibland kan det kännas som att vi sitter fast i mönster där vi nästan har tappat kontrollen över vårt eget beteende. Det är som att livet sitter fast på ett spår där vi håller på att skapa en självuppfyllande profetia som leder till att det där som vi en gång i tiden svor att vi inte skulle bli.

Finn din egen väg

Tillvaron har nämligen en tendens till att styra oss in i det fåra som följs av den breda massan. Intressant nog så är det just detta som alla framgångsprofiler mässar för att vi inte ska fastna i. Istället ska vi våga följa den där där signalen i vårt inre – den som säger åt oss att våga göra en plan av allt det det som vi drömmer om.

I samma anda bör man kanske nämna att drömmar inte behöver vara likställda med något som innebär att man blir känd och når ekonomisk framgång. Många gånger kan det istället handla om att leva ett enklare liv – så länge som man lever just sitt eget liv.
För det är som sagt lätt att haka på trender och det alla andra gör.

Istället ska vi alltså fråga oss själva vad vi själva vill få ut av tillvaron. Kanske är det så att man vill studera till att bli en tandläkare Järfälla eller så vill man arbeta med permakultur och leva en tillvaro som inte kräver särskilt mycket pengar.
Möjligheterna är många – så länge man är medveten om att allt har ett pris och kräver någon form av uppoffring. 

I slutändan handlar det dock om att du, när du ligger på din dödsbädd, ska känna dig tillfreds med det liv som du just just har upplevt. Kom även ihåg att mycket av livets ånger går att lösa med ett ”förlåt” – antingen till dig själv eller till någon annan men ofta både och.

Fler nyheter