Din ögonmottagning i Stockholm

23 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

Om du behöver en ögonoperation och bor i Stockholm finns det en bra ögonklinik som du bör överväga, vilket är Lameramedical (https://www.lameramedical.se/ogonmottagning/). En ögonmottagning erbjuder ett brett utbud av ögonoperationer och deras priser är mycket rimliga. De erbjuder en rad olika betalningsplaner för att göra operationen mer överkomlig för deras patienter. Denna ögonklinik har mycket att erbjuda, bland annat en underbar personal som är dedikerad till att ge sina patienter kvalitetsvård.

Fördelar med ögonkirurgi

Om du överväger ögonkirurgi finns det många fördelar som du bör känna till. Först och främst kan ögonkirurgi förbättra din syn. Den kan också hjälpa till att korrigera eventuella brytningsfel som du kan ha. Dessutom kan ögonkirurgi också bidra till att minska risken för att utveckla vissa ögonsjukdomar, till exempel grå starr eller glaukom.

ögonmottagning

Olika typer av ögonoperationer

Det finns ett antal olika typer av ögonoperationer som du kan välja mellan. Vilken typ av operation som är rätt för dig beror på dina individuella behov och mål. Några vanliga typer av ögonoperationer är LASIK, PRK och kataraktkirurgi.

LASIK är en typ av laserassisterad in situ keratomileusis. Denna operation används för att korrigera brytningsfel som närsynthet, långsynthet och astigmatism. Vid operationen används en laser för att omforma ögats hornhinna.

PRK är en typ av fotorefraktiv keratektomi. Denna operation används också för att korrigera brytningsfel. Till skillnad från LASIK innebär PRK dock inte att en laser används. Istället avlägsnas ögats ytskikt och därefter omformas hornhinnan.

Kataraktkirurgi är ett ingrepp som utförs för att avlägsna grå starr i ögat. Katarakt är moln som bildas på ögats ögats lins, vilket kan leda till blindhet.

Prissättning av ögonkirurgi

Kostnaden för ögonkirurgi varierar beroende på vilken typ av operation du får. LASIK och PRK är vanligtvis dyrare än kataraktkirurgi. Kostnaden för ögonoperation är dock vanligtvis mycket lägre än kostnaden för traditionella glasögon eller linser under en hel livstid.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar