En tandhygienist hjälper dig att hålla tänderna starka, fräscha och friska

20 juli 2021 Cecilia Olsson

Det är riktigt smart att besöka en tandhygienist med jämna mellanrum eftersom det ger tänderna riktigt goda förutsättningar att hålla sig starka och friska. Varje dag utsätts tänderna för diverse påfrestningar och det är därför viktigt att de får ett så bra skydd som möjligt, dagligen. En tandhygienist kan undersöka tänderna och se om det är något i en tandvårdsrutin som bör justeras. Tandhygienisten kan även utföra behandlingar som gör det ännu lättare att få, eller upprätthålla, god munhälsa. 

Plack och tandsten kan ställa till det för tänderna

När det handlar om starka och friska tänder så är rengöring A och O. Den som struntar i att borsta tänderna morgon och kväll kan räkna med diverse problem relaterade till tänder och tandkött. När vi äter och dricker så bildas det bakteriebeläggningar, även kallat plack, på våra tänder. Denna beläggning går att ta bort genom noggrann tandborstning och gärna även användandet av tandtråd eller dylikt. 

Om beläggningen däremot får sitta kvar på tänderna så omvandlas den så småningom till tandsten, vilket inte går att ta bort själv. Tandsten kan orsaka tandköttsinflammation och i värsta fall även tandlossning. Därför är det jätteviktigt att besöka en tandhygienist som kan ta bort tandstenen med specialverktyg. 

Kunniga tandhygienister i Stockholmsområdet 

Den som är i behov av en duktig tandhygienist i Stockholm kan gå in på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct. Hos Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål på Odenplan arbetar erfarna tandhygienister som besitter mycket god kunskap om sådant som rör tandvård. De kan hjälpa till med allt från att ta bort plack och tandsten till att ge skräddarsydda råd om hur man bäst tar hand om sina tänder. Kliniken på Odenplan är modernt utrustad och det ligger alltid stort fokus på kundnöjdhet och personligt bemötande. 

Boka tid hos tandhygienist idag och ge tänderna de bästa förutsättningarna att hålla sig starka och friska!

Fler nyheter