Med en trädbesiktning i Lund upptäcks framtida, potentiella risker

15 december 2021 jonas olsson

editorial

Känslan av att stå och beskåda ett stort och vackert träd är magisk. Inget träd är likt något annat och det är tur det. Alla unika träd skapar en fantastisk och vacker natur för oss människor, djur och insekter som bor i träden. Så länge ett träd är friskt och mår bra utgör trädet oftast ingen risk för att göra skada. Ett träd som inte mår bra kan orsaka olyckor som kan undvikas om en trädbesiktning görs med jämna mellanrum.

Det kan vara svårt för en lekman att se om ett träd har drabbats av någon sjukdom. En erfaren arborist däremot har rätt kunskap som behövs för att se om ett träd är sjukt och vad som i så fall behöver göras. En arborist kan se över dina träd genom en trädbesiktning och ge dig goda råd ifall det krävs någon åtgärd. En firma som utför trädbesiktning i Lund är: https://www.aliasarborist.se/traedbesiktning/traedbesiktning-lund 

 

image

 

Ett träd som är angripet av röta kan utgöra stor fara

Träd kan växa sig enormt stora och kan orsaka stor skada om det faller ner över människor, djur eller föremål. Det är inte ovanligt att ett träd blir kraftigt angripet av röta som kan ställa till med en hel del problem. Röta och andra sjukdomar kan upptäckas vid en trädbesiktning där det görs en bedömning av trädets hälsa och eventuella risker. 

Om det skulle upptäckas någon risk vid besiktningen får du hjälp med att ta ett beslut om vilken åtgärd som är lämpligast att göra. Trädet kanske behöver omvårdnad så att det kan bevaras istället för att tas bort. Det är aldrig roligt att behöva ta bort ett träd då det skänker oss så mycket glädje och välmående. Besikta ditt träd med jämna mellanrum så har du en väldigt fin koll på trädets hälsa.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar