Trädbesiktning i Lund utförd av arborist

28 februari 2022 william eriksson

editorial

En trädbesiktning kan vara bra att göra av flera olika anledningar. Dels för att försäkra sig om att de träd man har på sin tomt eller mark mår bra och dels för att få veta om de behöver någon annan omvårdnad. Kanske har man planterat träd för nära varandra och näringen och vattnet räcker inte till. Eller så kan man behöva beskära träden för att de ska må bättre och bli starkare eller för att de ska bära mer frukt. 

Men man kan också behöva göra en trädbesiktning om man tror att något träd är sjukt eller är angripet av röta. Detta eftersom man då kan behöva fälla trädet för att inte riskera att några andra träd också blir sjuka. Men även äldre träd kan behöva besiktigas eftersom de ofta blir försvagade och då kan tappa sina grenar eller knäckas, vilket kan vara farligt för omgivningen.

 

trädbesiktning Lund

 

Hur mycket kostar det att anlita en arborist?

Det finns flera arborister som erbjuder trädbesiktning i Lund för både privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och kommun. Man kan även få hjälp med att ta ner träd som står i bebyggelse, nära hus, vägar och där det rör sig människor. Då använder man sig av sektionsfällning eftersom det är det säkraste sättet att fälla ett träd på. Vid sektionsfällning sågar man ner trädet bit för bit i stället för att fälla det i ett enda stycke. Trädets delar firas sedan ner med rep eller lyfts ner med hjälp av en skylift eller kranbil.

Hur mycket det kostar att få ett träd besiktigat beror främst på arbetets omfattning. Men man får också betala för arboristens restid. Behöver man hjälp med flera andra trädtjänster kan det därför löna sig att göra allt på en gång. Anlitar man en arborist för att besiktiga träden i sin villaträdgård kan man också använda sig av rutavdraget.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar