Trimma ditt hemmakontor med golvskydd till kontorsstolar

18 juli 2022 Mikael Barani

editorial

Vi lever i tider då det som vi kallar för vardag håller på att omdanas. De senaste årens händelser har lett till en påtaglig förändring av hur vi till exempel arbetar. Helt plötsligt är det nämligen okej att arbeta hemifrån, i varje fall delvis, med allt vad det innebär.

Optimera efter dina behov

Det ställer förstås högre krav på dig som sitter hemma och jobbar. Plötsligt har du inte längre tillgång till de ergonomiska bekvämligheter som man ofta får på kontoret på jobbet. Vissa företag har till och med ergonomiexperter som hjälper till med att se till att arbetsplatsen är optimerad efter syftet.
Hemma har du som sagt inte riktigt samma förutsättningar och det gäller att ta reda på vad som skapar ett långsiktigt hemmakontor.

Enkla saker att börja med är att ha datorskärmen på rätt höjd i förhållande till ögonen. Sitter man ihopkurad över en bärbar dator är risken påtaglig att man får problem med händer, nacke, rygg och annat över tid.
Det gäller alltså att höja skärmen och helst också skaffa ett separat tangentbord med mus för att det ska bli riktigt bra.

Golvskydd till kontorsstolar

Flera tänker inte heller på saker som att skaffa golvskydd till kontorsstolar. Har du en stol med hjul som du rullar omkring med på ditt fina gamla trägolv kommer det tids nog att vissa sig i form av repor och annat trist.
Att skaffa en tunn med hård plastskiva som du har vid din arbetsplats gör att golvet får rätt skydd för att hålla en lång tid framöver.

Visst kan du sedan gå in på detaljer och skaffa ljuddämpning och sådant som lyfter hemmakontoret ytterligare. Du kan ju dessutom passa på att göra din arbetsmiljö lite grönare med någon enkel planta.
Det är sådana små detaljer som lyfter arbetsdagen utan att man kanske tänker så mycket på dem.

Fler nyheter

31 oktober 2022

Hur lås fungerar